Mogyorós fehércsokis epres cupcake recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg vaj
- 1 teás kanál szóda bikarbóna
- 30 dkg eper
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 teás kanál vanília aroma
- 1 dl tejszín
Továbbá:
- Pár szem eper a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A vajat felolvasztjuk és ezt is óvatosan belekeverjük majd a lisztet a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is belerakjuk. Az epret kockákra vágjuk megforgatjuk kevés darált mogyoróban és hozzáadjuk az előzőekhez.
Muffin formákba töltjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín kemény habbá verjük és apránként beleforgatjuk a sajtos krémbe.
Nyomózsákba töltjük majd a sütik tetejére nyomjuk és eperrel díszítjük.
Tipp:
Volt otthon egy kevés darált mogyoróm és lám ez lett belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.