Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós fehércsokis epres cupcake recept

Mogyorós fehércsokis epres cupcake
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg darált mogyoró
    • 10 dkg vaj
    • 1 teás kanál szóda bikarbóna
    • 30 dkg eper

    A krémhez

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg fehér csoki
    • 1 teás kanál vanília aroma
    • 1 dl tejszín

    Továbbá:

    • Pár szem eper a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat ketté választjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

    A vajat felolvasztjuk és ezt is óvatosan belekeverjük majd a lisztet a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is belerakjuk. Az epret kockákra vágjuk megforgatjuk kevés darált mogyoróban és hozzáadjuk az előzőekhez.

    Muffin formákba töltjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a mascarponét elkeverjük a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín kemény habbá verjük és apránként beleforgatjuk a sajtos krémbe.

    Nyomózsákba töltjük majd a sütik tetejére nyomjuk és eperrel díszítjük.

    Tipp:

    Volt otthon egy kevés darált mogyoróm és lám ez lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá