Mignon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg átszitált porcukor
- csipet só
Krém:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaníliás porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg puha vaj
Bevonat:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 40 dkg porcukor
- ételfestékek
Elkészítése:
A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tojásos keveréket, besűrítjük, majd félig kihűtjük. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a vajat kikeverjük, és hűtőbe tesszük.
A tésztát ezután készítjük el. A lisztet és a keményítőt átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd a tojáshabhoz adom a lisztes keverékkel együtt.
Ekkor már fakanállal dolgozom. 170 fokon nagy méretű tepsiben sütöm. Ha megsült, lehúzom róla a sütőpapírt, kihűtöm, és három egyenlő részre vágom. Megtöltöm az első lapot a krém felével, ráteszem a középső lapot, ráteszem a krém másik felét, majd a harmadik lapot is.
Elkészítem a bevonatot. A tojásfehérjéket felverem, majd hozzáadom a porcukrot , és addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor lehet többfelé osztani, és színezni. A tésztát 18 szeletre/ 6*3/ vágom, a szeleteket sütőrácsra teszem, és óvatosan rákenem a cukormázat. Ez a része igényeli a legtöbb odafigyelést, de megéri az eredmény.
Hagyjuk kb 2 órát száradni. Nagyon finom, és bárkit le lehet nyűgözni vele!