Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mignon recept

Mignon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 dkg liszt
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 3 tojás
    • 8 dkg átszitált porcukor
    • csipet só

    Krém:

    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg vaníliás porcukor
    • 2 tojássárgája
    • 2 dkg étkezési keményítő
    • 15 dkg puha vaj

    Bevonat:

    • 2 tojásfehérje
    • 40 dkg porcukor
    • ételfestékek

    Elkészítése:

    A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tojásos keveréket, besűrítjük, majd félig kihűtjük. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a vajat kikeverjük, és hűtőbe tesszük.

    A tésztát ezután készítjük el. A lisztet és a keményítőt átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd a tojáshabhoz adom a lisztes keverékkel együtt.

    Ekkor már fakanállal dolgozom. 170 fokon nagy méretű tepsiben sütöm. Ha megsült, lehúzom róla a sütőpapírt, kihűtöm, és három egyenlő részre vágom. Megtöltöm az első lapot a krém felével, ráteszem a középső lapot, ráteszem a krém másik felét, majd a harmadik lapot is.

    Elkészítem a bevonatot. A tojásfehérjéket felverem, majd hozzáadom a porcukrot , és addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor lehet többfelé osztani, és színezni. A tésztát 18 szeletre/ 6*3/ vágom, a szeleteket sütőrácsra teszem, és óvatosan rákenem a cukormázat. Ez a része igényeli a legtöbb odafigyelést, de megéri az eredmény.

    Hagyjuk kb 2 órát száradni. Nagyon finom, és bárkit le lehet nyűgözni vele!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek