Mignon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 8 dkg átszitált porcukor
  • csipet só

Krém:

  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg puha vaj

Bevonat:

  • 2 tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • ételfestékek

Elkészítése:

A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tojásos keveréket, besűrítjük, majd félig kihűtjük. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a vajat kikeverjük, és hűtőbe tesszük.

A tésztát ezután készítjük el. A lisztet és a keményítőt átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd a tojáshabhoz adom a lisztes keverékkel együtt.

Ekkor már fakanállal dolgozom. 170 fokon nagy méretű tepsiben sütöm. Ha megsült, lehúzom róla a sütőpapírt, kihűtöm, és három egyenlő részre vágom. Megtöltöm az első lapot a krém felével, ráteszem a középső lapot, ráteszem a krém másik felét, majd a harmadik lapot is.

Elkészítem a bevonatot. A tojásfehérjéket felverem, majd hozzáadom a porcukrot , és addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor lehet többfelé osztani, és színezni. A tésztát 18 szeletre/ 6*3/ vágom, a szeleteket sütőrácsra teszem, és óvatosan rákenem a cukormázat. Ez a része igényeli a legtöbb odafigyelést, de megéri az eredmény.

Hagyjuk kb 2 órát száradni. Nagyon finom, és bárkit le lehet nyűgözni vele!