Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézi Miku gluténmentesen recept

Mézi Miku gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizsliszt
    • 12 dkg méz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 7 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • csipetnyi só
    • 12 dkg darált mandula (vagy dió)
    • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

    A díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek citromlé
    • 2 ek cukorgyöngy
    • 5 dkg mandula (vagy dió)
    • 1 kávéskanál piros ételszínezék

    Elkészítése:

    A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad.

    A lisztet a sütőporral, a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a kakóport, a darált diót és a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük.

    Kb 28 cm-es kör alakúra nyújtjuk (tortaformában is lehet), előmelegített 170 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még melegen 8 cikkre vágjuk.

    Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen. (A megadott mennyiséghez képest a tojás nagyságától függően 2-5 dkg-mal eltérhet).

    A máz felét pirosra festjük, a többi marad fehér. (Mindenki kedve, türelme szerint díszítheti, én a sapkákat pirosra festettem, a szakálla, a szeme fehér lett és a ruhájának a szegélye. A kezei nálam negyed dióból készültek, mandulából még mutatósabb! A gombjai franciadrazséból vannak.)

    Tipp:

    Akár a Mikulás csomagba is kerülhetnek, garantált lesz a siker!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá