Mézeskalácsok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 10 g narancsos cukor
- reszelt citromhéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 65 ml akácméz
- 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A liszthez adom a szódabikarbónát, a narancsos cukrot, citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, belemorzsolom a margarint.
Ha morzsás a tészta, akkor hozzáadom a porcukrot, a tojást és legvégül a mézet, majd összegyúrom. Akkor jó, ha elválik a tészta a táltól illetve a kezünktől.
Lisztezet felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártott szagatókkal kiszúrjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a formákat.
160 fokos sütőben 8 percig sütjük.
Amikor kiveszük a sütőből még puhák, de hűlés közben keményedik majd.
Tipp:
Szagató mérettől függően nekem ebből a mennyiségből 2,5 gáztepsire való mennyiség lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »