Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalácsok recept

Mézeskalácsok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 10 g narancsos cukor
    • reszelt citromhéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 65 ml akácméz
    • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A liszthez adom a szódabikarbónát, a narancsos cukrot, citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, belemorzsolom a margarint.

    Ha morzsás a tészta, akkor hozzáadom a porcukrot, a tojást és legvégül a mézet, majd összegyúrom. Akkor jó, ha elválik a tészta a táltól illetve a kezünktől.

    Lisztezet felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártott szagatókkal kiszúrjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a formákat.

    160 fokos sütőben 8 percig sütjük.

    Amikor kiveszük a sütőből még puhák, de hűlés közben keményedik majd.

    Tipp:

    Szagató mérettől függően nekem ebből a mennyiségből 2,5 gáztepsire való mennyiség lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá