Mézeskalácsok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 g narancsos cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 65 ml akácméz
  • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A liszthez adom a szódabikarbónát, a narancsos cukrot, citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, belemorzsolom a margarint.

Ha morzsás a tészta, akkor hozzáadom a porcukrot, a tojást és legvégül a mézet, majd összegyúrom. Akkor jó, ha elválik a tészta a táltól illetve a kezünktől.

Lisztezet felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártott szagatókkal kiszúrjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a formákat.

160 fokos sütőben 8 percig sütjük.

Amikor kiveszük a sütőből még puhák, de hűlés közben keményedik majd.

Tipp:

Szagató mérettől függően nekem ebből a mennyiségből 2,5 gáztepsire való mennyiség lett.