Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács szelet recept

Mézeskalács szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 34*38 cm-es gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 600 g finomliszt
    • 250 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 4 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 7,5 dl tej
    • 6 ek házi baracklekvár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl napraforgó olaj

    A tetejére:

    • 30 dkg házi baracklekvár
    • 25 dkg étcsokoládé
    • 2 ek étolaj
    • 3 tk dekor szórócukor

    Elkészítése:

    A cukrokat a tojásokkal habosra kevertem kézi mixerrel.

    A száraz alapanyagokat összekevertem.

    Hozzáadtam az étolajat a tojásos masszához, a tejet is és apránként hozzádolgoztam a szárazanyagok keverékét.

    Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibéleltem. A tésztát beleöntöttem és elsimítottam. 190 fokon alsó-felső sütésen 35 perc alatt megsütöttem.

    Egy munkalapra kiborítottam és a sütőpapírt lehúztam róla. A még a forró tésztát lekvárral lekentem, majd hagytam kihűlni.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam és simára kevertem, majd leöntöttem a tésztát vele és dekor cukorral megszórtam.

    A csokoládé dermedése után hosszúkás szeletekre vágtam. Nagyon ízlett a családomnak. Egyszerű,nagyon finom puha sütemény.

    MÉZ nincs a tésztában, nem történt elírás!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá