Mézeskalács szelet recept
Hozzávalók egy 34*38 cm-es gáztepsihez:
A tésztához:
- 600 g finomliszt
- 250 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 7,5 dl tej
- 6 ek házi baracklekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl napraforgó olaj
A tetejére:
- 30 dkg házi baracklekvár
- 25 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
- 3 tk dekor szórócukor
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal habosra kevertem kézi mixerrel.
A száraz alapanyagokat összekevertem.
Hozzáadtam az étolajat a tojásos masszához, a tejet is és apránként hozzádolgoztam a szárazanyagok keverékét.
Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibéleltem. A tésztát beleöntöttem és elsimítottam. 190 fokon alsó-felső sütésen 35 perc alatt megsütöttem.
Egy munkalapra kiborítottam és a sütőpapírt lehúztam róla. A még a forró tésztát lekvárral lekentem, majd hagytam kihűlni.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam és simára kevertem, majd leöntöttem a tésztát vele és dekor cukorral megszórtam.
A csokoládé dermedése után hosszúkás szeletekre vágtam. Nagyon ízlett a családomnak. Egyszerű,nagyon finom puha sütemény.
MÉZ nincs a tésztában, nem történt elírás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









