Mézeskalács mécsestartó recept
Elkészítése:
Az átszitált lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
A vajat és a mézet vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük és elkeverjük, végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és jól kidolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órát de, legjobb, ha egy éjszakára pihenni hagyjuk.
Mikor dolgozni akarunk vele, jól átgyúrjuk, két részre vágjuk, így könnyebben lehet dolgozni a kisebb adagokkal.
Lisztezett sütőpapíron 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, rátesszük a kartonpapírból kivágott sablont és éles késsel kivágjuk az egész mécsestartó elemeit. Azért jó a sütőpapíron kivágni, mert rakosgatás közben nem deformálódnak el.
A sütőpapírral együtt tesszük tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt megsütjük. Másnapig hagyjuk pihenni, azután írókázzuk meg a mécsest és száradás után állítjuk össze.
Így készül az íróka: A tojásfehérjéből nem kemény habot verünk, lassan hozzáadagolva a porcukrot, keményítőt és a citromlevet. Akkor jó, ha már a habverőről nem folyik le.
Habzsákba töltjük, ami megmarad, zárt edénybe, tesszük, különben hamar megszárad. Tetszés szerint díszíthetjük vele a mézes sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









