Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács mécsestartó recept

Mézeskalács mécsestartó
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 6 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg akácméz
    • 1-2 teáskanál mézes fűszerkeverék
    • 15 gramm szódabikarbóna

    Írókához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20-25 dkg porcukor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1-2 csepp citromlé

    Elkészítése:

    Az átszitált lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.

    A vajat és a mézet vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük és elkeverjük, végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és jól kidolgozzuk.

    Folpackba csomagoljuk és pár órát de, legjobb, ha egy éjszakára pihenni hagyjuk.

    Mikor dolgozni akarunk vele, jól átgyúrjuk, két részre vágjuk, így könnyebben lehet dolgozni a kisebb adagokkal.

    Lisztezett sütőpapíron 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, rátesszük a kartonpapírból kivágott sablont és éles késsel kivágjuk az egész mécsestartó elemeit. Azért jó a sütőpapíron kivágni, mert rakosgatás közben nem deformálódnak el.

    A sütőpapírral együtt tesszük tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt megsütjük. Másnapig hagyjuk pihenni, azután írókázzuk meg a mécsest és száradás után állítjuk össze.

    Így készül az íróka: A tojásfehérjéből nem kemény habot verünk, lassan hozzáadagolva a porcukrot, keményítőt és a citromlevet. Akkor jó, ha már a habverőről nem folyik le.

    Habzsákba töltjük, ami megmarad, zárt edénybe, tesszük, különben hamar megszárad. Tetszés szerint díszíthetjük vele a mézes sütiket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá