Mézeskalács mécsestartó recept

Elkészítése:
Az átszitált lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
A vajat és a mézet vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük és elkeverjük, végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és jól kidolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órát de, legjobb, ha egy éjszakára pihenni hagyjuk.
Mikor dolgozni akarunk vele, jól átgyúrjuk, két részre vágjuk, így könnyebben lehet dolgozni a kisebb adagokkal.
Lisztezett sütőpapíron 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, rátesszük a kartonpapírból kivágott sablont és éles késsel kivágjuk az egész mécsestartó elemeit. Azért jó a sütőpapíron kivágni, mert rakosgatás közben nem deformálódnak el.
A sütőpapírral együtt tesszük tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt megsütjük. Másnapig hagyjuk pihenni, azután írókázzuk meg a mécsest és száradás után állítjuk össze.
Így készül az íróka: A tojásfehérjéből nem kemény habot verünk, lassan hozzáadagolva a porcukrot, keményítőt és a citromlevet. Akkor jó, ha már a habverőről nem folyik le.
Habzsákba töltjük, ami megmarad, zárt edénybe, tesszük, különben hamar megszárad. Tetszés szerint díszíthetjük vele a mézes sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »