Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekvárral töltött mézeskalács recept

Szilvalekvárral töltött mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g finomliszt
    • 40 g porcukor
    • 30 g puha vaj
    • 2 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
    • fél kk szódabikarbóna
    • szilvalekvár

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, az átszitált porcukrot, a mézeskalácsfűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Végül hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást és nem ragadós tésztává dolgozzuk. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet.

    Betesszük a hűtőbe 1-2 órára.

    A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 vastagra és köröket szaggatunk ki belőle. Pogácsaszaggatót használjunk, amelynek átmérője 5 cm.

    Mindegyik körre rakunk 1 kevés szilvalekvárt, egy másik körrel befedjük és az oldalát lenyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a mézeskalácsokat és alaposan felvert tojással megkenjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Még melegen áthúzzuk a sütőpapírral együtt egy hideg tepsire.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből kb. 17 darabot kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá