Szilvalekvárral töltött mézeskalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvalekvárral töltött mézeskalács

Hozzávalók:

  • 150 g finomliszt
  • 40 g porcukor
  • 30 g puha vaj
  • 2 ek méz
  • 1 tojás
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • fél kk szódabikarbóna
  • szilvalekvár

Tetejére:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Először egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, az átszitált porcukrot, a mézeskalácsfűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Végül hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást és nem ragadós tésztává dolgozzuk. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet.

Betesszük a hűtőbe 1-2 órára.

A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 vastagra és köröket szaggatunk ki belőle. Pogácsaszaggatót használjunk, amelynek átmérője 5 cm.

Mindegyik körre rakunk 1 kevés szilvalekvárt, egy másik körrel befedjük és az oldalát lenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a mézeskalácsokat és alaposan felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Még melegen áthúzzuk a sütőpapírral együtt egy hideg tepsire.

Tipp:

Ebből a mennyiségből kb. 17 darabot kapunk.