Hozzávalók:
Tésztához:
Írókához:
Elkészítése:
Az átszitált lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
A vajat és a mézet vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük és elkeverjük, végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és jól kidolgozzuk.
Folpackba csomagoljuk és pár órát de, legjobb, ha egy éjszakára pihenni hagyjuk.
Mikor dolgozni akarunk vele, jól átgyúrjuk, két részre vágjuk, így könnyebben lehet dolgozni a kisebb adagokkal.
Lisztezett sütőpapíron 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, rátesszük a kartonpapírból kivágott sablont és éles késsel kivágjuk az egész mécsestartó elemeit. Azért jó a sütőpapíron kivágni, mert rakosgatás közben nem deformálódnak el.
A sütőpapírral együtt tesszük tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt megsütjük. Másnapig hagyjuk pihenni, azután írókázzuk meg a mécsest és száradás után állítjuk össze.
Így készül az íróka: A tojásfehérjéből nem kemény habot verünk, lassan hozzáadagolva a porcukrot, keményítőt és a citromlevet. Akkor jó, ha már a habverőről nem folyik le.
Habzsákba töltjük, ami megmarad, zárt edénybe, tesszük, különben hamar megszárad. Tetszés szerint díszíthetjük vele a mézes sütiket.