Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács-baglyok recept

Mézeskalács-baglyok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl méz
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 90 dkg finomliszt
    • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 10 dkg mandula
    • 2 ek franciadrazsé

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk a mézet, a tojásokat, a margarint, a fűszereket, a porcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.

    Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.

    Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).

    Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá