Mézes-tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lap:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál méz (olvasztva)
- tej (szükség szerint)
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál finomliszt
- csipet só
Krém:
- 6 dl tej
- 80 g tejszínízű pudingpor (főzős)
- 3 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál rum
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Lap:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, ezután beleöntjük a tojást, hozzáadjuk mézet és annyi tejet, hogy egy jó állagú tésztát kapjunk és alaposan kidolgozzuk.
Négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk, hűtőben kb 20 percig pihentetjük.
Egy 20*30 cm nagyságú sütőlemezt lisztezünk. Egy cipót lisztezett felületen sütőlemez nagyságúra nyújtunk, ráfektetjük a sütőlemezre, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.
Minden cipóval így járunk el.
Piskóta:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük alacsony fokozaton. Végül az átszitált lisztet is beleforgatjuk óvatos mozdulatokkal.
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc készre sütjük. Ha megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A krémhez a búzadarát a pudingporokkal összekeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Közepes lángon, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel kihabosítjuk. A krémet elfelezzük és az egyik felébe kakaóport és rumot keverünk.
Összeállítás:
Először egy lapot felmelegített lekvárral lekenünk, melyre a fele fehér krémet simítjuk. Ismételten lap következik, lekvár, csokoládés krém fele, piskóta, lekvár, barna krém, lap, lekvár, fehér krém és a negyedik lappal zárjuk.
A fehér csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.
Ízlés szerint díszíthető, de nem fontos. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »