Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-tejszínes szelet recept

Mézes-tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál méz (olvasztva)
    • tej (szükség szerint)

    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • csipet só

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 80 g tejszínízű pudingpor (főzős)
    • 3 evőkanál búzadara
    • 2 evőkanál rum
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 5 evőkanál baracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Lap:

    A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, ezután beleöntjük a tojást, hozzáadjuk mézet és annyi tejet, hogy egy jó állagú tésztát kapjunk és alaposan kidolgozzuk.

    Négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk, hűtőben kb 20 percig pihentetjük.

    Egy 20*30 cm nagyságú sütőlemezt lisztezünk. Egy cipót lisztezett felületen sütőlemez nagyságúra nyújtunk, ráfektetjük a sütőlemezre, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Minden cipóval így járunk el.

    Piskóta:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük alacsony fokozaton. Végül az átszitált lisztet is beleforgatjuk óvatos mozdulatokkal.

    Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc készre sütjük. Ha megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.

    Krém:

    A krémhez a búzadarát a pudingporokkal összekeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Közepes lángon, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel kihabosítjuk. A krémet elfelezzük és az egyik felébe kakaóport és rumot keverünk.

    Összeállítás:

    Először egy lapot felmelegített lekvárral lekenünk, melyre a fele fehér krémet simítjuk. Ismételten lap következik, lekvár, csokoládés krém fele, piskóta, lekvár, barna krém, lap, lekvár, fehér krém és a negyedik lappal zárjuk.

    A fehér csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.

    Ízlés szerint díszíthető, de nem fontos. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek