Mézes-tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lap:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál méz (olvasztva)
- tej (szükség szerint)
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál finomliszt
- csipet só
Krém:
- 6 dl tej
- 80 g tejszínízű pudingpor (főzős)
- 3 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál rum
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Lap:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, ezután beleöntjük a tojást, hozzáadjuk mézet és annyi tejet, hogy egy jó állagú tésztát kapjunk és alaposan kidolgozzuk.
Négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk, hűtőben kb 20 percig pihentetjük.
Egy 20*30 cm nagyságú sütőlemezt lisztezünk. Egy cipót lisztezett felületen sütőlemez nagyságúra nyújtunk, ráfektetjük a sütőlemezre, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.
Minden cipóval így járunk el.
Piskóta:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük alacsony fokozaton. Végül az átszitált lisztet is beleforgatjuk óvatos mozdulatokkal.
Egy 20*30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc készre sütjük. Ha megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A krémhez a búzadarát a pudingporokkal összekeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Közepes lángon, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel kihabosítjuk. A krémet elfelezzük és az egyik felébe kakaóport és rumot keverünk.
Összeállítás:
Először egy lapot felmelegített lekvárral lekenünk, melyre a fele fehér krémet simítjuk. Ismételten lap következik, lekvár, csokoládés krém fele, piskóta, lekvár, barna krém, lap, lekvár, fehér krém és a negyedik lappal zárjuk.
A fehér csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.
Ízlés szerint díszíthető, de nem fontos. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »