Mézes szelet mandulakrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 cs szalalkáli
- 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
- 1 ek méz
- csipet só
Krém:
- 7,5 dl tej
- 5 ek liszt
- 1 tk folyékony édesítő vagy 5 dkg cukor
- csipet só
- 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1-2 ek mandulaaroma
Máz:
- 10 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek tej
- 1 ek kakaópor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Tészta:
A tejhez hozzáadjuk a szalalkálit.
A lisztbe belekeverjük a sót, az édesítőt vagy cukrot, a vajat elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat, mézet és nyújtható tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtjuk a tésztából és egy 45*30cm-es tepsi hátulján (külön-külön) 175 fokon világosra sütjük kb 10-12 perc alatt.
Kérm:
A tejből elveszünk annyit, hogy a lisztet csomómentesre keverjük. A többit felforraljuk a sóval, édesítővel vagy cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes tejet és sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
Az édesítőt vagy porcukrot habosra keverjük a vajjal és az aromával, majd a főzött krémhez adjuk és jól kihabosítjuk az egészet.
Máz:
A máz hozzávalóit kis lángon összefőzzük.
Összeállítás:
A kész krémet a lapok közé töltjük. A mázat felfőzés után, forrón azonnal a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Ha nem akarunk bíbelődni vele, akkor olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Ajánlott 1 napig hűtőben tárolni és másnap szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!