Mézes krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 600 g liszt
- 200 g cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál olvasztott méz
- 5-6 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 650 ml tej
- 150 g búzadara
- 300 g vaj
- 250 g porcukor
- vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 1 dl habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- 15 g cukor
- 15 g méz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejszínt, közben beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Picit hagyjuk hűlni, majd a krémes tetejére kenjük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept