Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 600 g liszt
    • 200 g cukor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 100 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál olvasztott méz
    • 5-6 evőkanál tej

    A töltelékhez:

    • 650 ml tej
    • 150 g búzadara
    • 300 g vaj
    • 250 g porcukor
    • vaníliás cukor
    • sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 1 dl habtejszín
    • 100 g étcsokoládé
    • 15 g cukor
    • 15 g méz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.

    A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.

    Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.

    Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejszínt, közben beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Picit hagyjuk hűlni, majd a krémes tetejére kenjük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá