Mézes kókuszkocka recept

Hozzávalók:
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 28 dkg cukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 8 dkg margarin
- 2 dl tej
Mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 0,5 üvegcse rumaroma
Továbbá:
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A cukrot a margarinnal, mézzel, vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük.
Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez kb. 30 perc volt.
Hagyjuk teljesen kihűlni és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
A mázhoz vízgőz felett a porcukrot a margarinnal, kakaóporral, tejjel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumaromát.
Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk.
A kihűlt tészta szeleteket gyorsan, hogy ne ázzanak nagyon el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.
Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen megszilárdul.
Tipp:
Lánykoromban minden nagyobb ünnepre készült kókuszkocka. Anyukám megsütötte a lapot, az én feladatom pedig a forgatás volt. Eleinte piskótatésztát használtunk, de az nagyon elázott, majd áttértünk a mézesre. Ez már tökéletesnek bizonyult.
Nagy klasszikus, nagyon szeretjük. Ez szép nagy adag, sokáig el is áll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »