Mézes kókuszkocka recept
Hozzávalók:
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 28 dkg cukor
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 8 dkg margarin
- 2 dl tej
Mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 0,5 üvegcse rumaroma
Továbbá:
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A cukrot a margarinnal, mézzel, vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük.
Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez kb. 30 perc volt.
Hagyjuk teljesen kihűlni és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
A mázhoz vízgőz felett a porcukrot a margarinnal, kakaóporral, tejjel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumaromát.
Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk.
A kihűlt tészta szeleteket gyorsan, hogy ne ázzanak nagyon el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.
Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen megszilárdul.
Tipp:
Lánykoromban minden nagyobb ünnepre készült kókuszkocka. Anyukám megsütötte a lapot, az én feladatom pedig a forgatás volt. Eleinte piskótatésztát használtunk, de az nagyon elázott, majd áttértünk a mézesre. Ez már tökéletesnek bizonyult.
Nagy klasszikus, nagyon szeretjük. Ez szép nagy adag, sokáig el is áll.