Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes házikó recept

Mézes házikó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 5 dkg zsír
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 25 dkg porcukor
    • 5 ek tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
    • 3 ek méz
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk 2-3 ek kakaóport, ebből lesznek a rudak.

    A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.

    45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!).

    A barna tésztából 12 db rudat sodrunk ki a tepsi nagyságának megfelelően és azokat is kisütjük.

    A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.

    A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét megkenjük, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk és ráborítjuk két oldalról a tetőt.

    A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.

    Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá