Mézes házikó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 5 ek tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
  • 3 ek méz
  • 2 egész tojás

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, három cipóra osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk 2-3 ek kakaóport, ebből lesznek a rudak.

A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.

45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!).

A barna tésztából 12 db rudat sodrunk ki a tepsi nagyságának megfelelően és azokat is kisütjük.

A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét megkenjük, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk és ráborítjuk két oldalról a tetőt.

A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.

Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.