Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes grízes krémes recept

Mézes grízes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál méz
    • 6 dkg sertés zsír
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 3-4 evőkanál tej

    A krémhez:

    • 1 liter tej
    • 6 evőkanál búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 evőkanál vanília aroma
    • 30 dkg sárgabarack lekvár

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát.

    Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk kb 25*30 cm-es lapokra és a tepsink hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 fokon kb öt-hat perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.

    Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal.

    A csokit az olajjaj gőz felett felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.

    A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és könnyebben vágható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá