Mézes francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 30 dkg finomliszt
A krémhez:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2 vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1,2 l tej
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 csapott ek porcukor
A mázhoz:
- 6 dkg csokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy edényben vizet forralunk.
A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztet belegyúrjuk.
Két részre osztjuk a tésztát és 23*38 cm-es lapokká nyújtjuk. Tepsi hátuljára tesszük a lapokat, villával megszurkáljuk, majd 6-8 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk.
Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat és mielőtt megdermedne bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.
A pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l tejet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd a tűzről levesszük a pudingot és apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Visszatesszük a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet, kézi habverővel kissé kevergetjük még 3-4 percig.
A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet. A krémre kenjük a felvert tejszínhabot.
Rárakjuk a csokis tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.