Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes francia krémes recept

Mézes francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek méz
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 30 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 2 vaníliás cukor
    • 20 dkg cukor
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1,2 l tej

    A habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 csapott ek porcukor

    A mázhoz:

    • 6 dkg csokoládé
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy edényben vizet forralunk.

    A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztet belegyúrjuk.

    Két részre osztjuk a tésztát és 23*38 cm-es lapokká nyújtjuk. Tepsi hátuljára tesszük a lapokat, villával megszurkáljuk, majd 6-8 perc alatt megsütjük.

    A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk.

    Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat és mielőtt megdermedne bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

    A pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l tejet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.

    A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd a tűzről levesszük a pudingot és apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot.

    Visszatesszük a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet, kézi habverővel kissé kevergetjük még 3-4 percig.

    A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet. A krémre kenjük a felvert tejszínhabot.

    Rárakjuk a csokis tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá