Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, diós mágnás pite recept

Mézes, diós mágnás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál olvasztott méz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag sütőpor
    • tej

    Töltelék:

    • 5 evőkanál házi baracklekvár
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált dió
    • 2 ek liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

    A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel jó habosra keverjük, hozzákeverjük a dióval elkevert lisztet is.

    A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.

    Az 1/3 rész tésztát kisodorjuk tepsi nagyságúra és 1/2 cm-es csíkokat vagdalunk belőle, majd a töltelékre helyezzük átlósan. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben.

    180 fokon kb 25-30 perc alatt világosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

    A diós hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá