Mézes, diós mágnás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

Töltelék:

  • 5 evőkanál házi baracklekvár
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel jó habosra keverjük, hozzákeverjük a dióval elkevert lisztet is.

A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.

Az 1/3 rész tésztát kisodorjuk tepsi nagyságúra és 1/2 cm-es csíkokat vagdalunk belőle, majd a töltelékre helyezzük átlósan. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben.

180 fokon kb 25-30 perc alatt világosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

A diós hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.