Méteres kalács pudingpor nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl langyos víz
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek víz
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 8 dl tej
- 10 dkg étkezési keményítő
- 25 – 30 dkg fagyasztott málna
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (bele lehet tenni a 40 dkg is aki szereti),
- csipet só
Tetejére:
- csokimáz
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tésztához a tojásokat széválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor egy részével habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat.
A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A felvert tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet.
A massza egyik felét, kivajazott, kilisztezettt őzgerinc formába öntjük, a másik felében belekeverjük a kakaóport és 1 ek vizet és egy másik formába öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 30 perc). Ha megsütltek, kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A krémhez 2 dl tejet csomómentersre keverünk az étkezési keményítővel, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a maradék tejet.
Alacsony lángon besűrítjük, majd ha besűrűsödött a krém, beletesszük a kiengedett málnát levestől és átturmixoljuk.
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és elkeverjük a kihűlt krémmel. Ha szeretnénk tehetünk bele egy kis rumot is. :)
A kakaós és a sima tésztát hosszában tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, majd a krémmel összeragasztjuk őket. Egy kakaós, majd egy sima és így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Ha marad még krémünk, kívülről is bevonhatjuk a rudakat.
Hűvös helyre tesszük, majd egy pár óráig hagyjuk pihenni és csak ezután vonjuk be a tetejét csokimázzal.
Ferdén szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »