Méteres kalács recept
Hozzávalók 2 őzgerinchez:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 1 csomag sűtőpor
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek rum (lehet rumaroma is)
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 l tej
Tetejére:
- 100-150 g ét vagy tejcsoki
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet, a sütőport, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztát 2 részre osztjuk és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a kihabosított margarin tés jól kikeverjük.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy kakaós tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert csokival vonjuk be.
Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve tálaljuk a süteményt.