Méteres kalács recept
Hozzávalók 2 db, 28 cm-es őzgerinchez:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor + 1 ek langyos víz
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek rum
- 2 puncs ízű pudingpor
- 7 dl tej
A bevonathoz:
- 20 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
A formákat vastagon kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A tészta felét az egyik formába öntjük.
A megmaradt tésztához keverjük a vízzel elkevert kakaóport. Ezt a másik formába öntjük.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztákat kihűtjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.
A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett és a krémmel szeletenként összeragasztjuk. Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb.
Az oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
Mikróban felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük pár órára és forró vízbe mártott késsel, rézsútosan szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!