Méteres kalács recept

Hozzávalók 2 db, 28 cm-es őzgerinchez:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor + 1 ek langyos víz
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek rum
- 2 puncs ízű pudingpor
- 7 dl tej
A bevonathoz:
- 20 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
A formákat vastagon kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A tészta felét az egyik formába öntjük.
A megmaradt tésztához keverjük a vízzel elkevert kakaóport. Ezt a másik formába öntjük.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztákat kihűtjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.
A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett és a krémmel szeletenként összeragasztjuk. Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb.
Az oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
Mikróban felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük pár órára és forró vízbe mártott késsel, rézsútosan szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »