Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 db, 28 cm-es őzgerinchez:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl langyos víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor + 1 ek langyos víz

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 4 ek rum
    • 2 puncs ízű pudingpor
    • 7 dl tej

    A bevonathoz:

    • 20 dkg csokoládé
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet.
    A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.

    A formákat vastagon kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A tészta felét az egyik formába öntjük.

    A megmaradt tésztához keverjük a vízzel elkevert kakaóport. Ezt a másik formába öntjük.

    180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztákat kihűtjük.

    A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.

    A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett és a krémmel szeletenként összeragasztjuk. Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb.

    Az oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.

    Mikróban felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük pár órára és forró vízbe mártott késsel, rézsútosan szeleteljük fel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá