Hozzávalók 2 db, 28 cm-es őzgerinchez:
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
A formákat vastagon kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. A tészta felét az egyik formába öntjük.
A megmaradt tésztához keverjük a vízzel elkevert kakaóport. Ezt a másik formába öntjük.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A tésztákat kihűtjük.
A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.
A két színű tésztát felszeljük a bordák mellett és a krémmel szeletenként összeragasztjuk. Egy sárga tészta, puncsos krém, barna tészta, krém stb.
Az oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.
Mikróban felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük pár órára és forró vízbe mártott késsel, rézsútosan szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!