Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mesy szelet recept

Mesy szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az első réteghez:

    • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
    • 10 dkg porcukor átszitálva
    • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
    • 1 tasak vaníliacukor

    A második réteghez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín kemény habbá verve
    • 1/2 tasak zselatin

    A harmadik réteghez:

    • 1 tasak házi krémes krém
    • 8 dl tej

    A negyedik réteghez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1/2 tasak zselatin

    Elkészítése:

    Az első réteg elkészítése:

    A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

    Második réteg elkészítése:

    A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

    Harmadik réteg elkészítése:

    8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

    Negyedik réteg elkészítése:

    Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

    Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá