Mesy szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az első réteghez:
- 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
- 10 dkg porcukor átszitálva
- 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 1 tasak vaníliacukor
A második réteghez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín kemény habbá verve
- 1/2 tasak zselatin
A harmadik réteghez:
- 1 tasak házi krémes krém
- 8 dl tej
A negyedik réteghez:
- 3 dl habtejszín
- 1/2 tasak zselatin
Elkészítése:
Az első réteg elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.
Harmadik réteg elkészítése:
8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg elkészítése:
Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

