Mesy szelet recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Az első réteghez:
- 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
- 10 dkg porcukor átszitálva
- 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
- 1 tasak vaníliacukor
A második réteghez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín kemény habbá verve
- 1/2 tasak zselatin
A harmadik réteghez:
- 1 tasak házi krémes krém
- 8 dl tej
A negyedik réteghez:
- 3 dl habtejszín
- 1/2 tasak zselatin
Elkészítése:
Az első réteg elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.
Harmadik réteg elkészítése:
8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg elkészítése:
Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.