Mesy szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Az első réteghez:

  • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
  • 10 dkg porcukor átszitálva
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 tasak vaníliacukor

A második réteghez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín kemény habbá verve
  • 1/2 tasak zselatin

A harmadik réteghez:

  • 1 tasak házi krémes krém
  • 8 dl tej

A negyedik réteghez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 tasak zselatin

Elkészítése:

Az első réteg elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

Második réteg elkészítése:

A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

Harmadik réteg elkészítése:

8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

Negyedik réteg elkészítése:

Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként