Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, túros szelet recept

Meggyes, túros szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g liszt
    • 200 cukor
    • 1 tojás
    • 200 g margarin

    Töltelék:

    • 2 nagy üveg meggybefőtt
    • 1 fahéjrúd
    • 2 szegfűszeg
    • 4 púpos ek étkezési keményítő
    • 500 g túró
    • 120 g cukor
    • 1 citrom leve és héja
    • 8-10 fehér zselatinlap
    • 2-4 cl mandulalikőr
    • 600 ml habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • étcsoki és meggy a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

    Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük, az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez és besűrítjük. A meggyet belekeverve hűlni hagyjuk. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsíthatjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, keveset félreteszünk a díszítéshez, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a tűtőből, majd jól belisztezett deszkán kinyújtjuk egy 38*48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozott tepsibe belesimítjuk a lapot, majd több helyen is megszurkáljuk villával. Kb 20 percig sütjük.

    A lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyva 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük.

    A csokit felolvasztjuk, a süti tetejére csorgatjuk, majd a tejszínt nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, melyekre 1-1 szem meggyet teszünk.

    Tipp:

    Mivelhogy ez egy linzer alap, érdemes legalább 1-2 nappal hamarabb elkészíteni mielőtt tálalnák a sütit. A díszítésnél amint látszik nem bajlódtam a tejszínes pöttyökkel, így is mutatós,és ami a lényeg nagyon finom. Megéri megcsinálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek