Meggyes-pudingos kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 g zselatin
- 1 ü magozott meggy a levével együtt
- víz
- 2×4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×4 ek cukor
- 2×3 ek liszt
- 2×1 ek kakaó
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- csokis tortadara
Elkészítése:
A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
A tészta hozzávalóiból 2*4 tojásból, 2*4 kanál cukorból, 2*3 kanál lisztből és a 2*1 kanál kakaóporból piskótát készítünk. A pudingport kikeverjük a porcukorral, majd a tejjel és felfőzzük.
Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Az első lap tésztát megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg. Aztán megint krém és a második lap, amit szintén megkenünk krémmel.
Tetejét tortadarával megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.