Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek kristálycukor
    • 9 ek liszt ( a +1 evőkanál liszt azért kell, mert tartást ad a piskótának, és így sütés után nem esik össze a tészta)
    • mokkáskanál szódabikarbóna
    • csipet só (az édes tésztába mindig kell egy csipet só, mert kiemeli az édes ízt)
    • 80 dkg meggy

    Elkészítése:

    A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.

    A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz.

    Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá