Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 9 ek liszt ( a +1 evőkanál liszt azért kell, mert tartást ad a piskótának, és így sütés után nem esik össze a tészta)
  • mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipet só (az édes tésztába mindig kell egy csipet só, mert kiemeli az édes ízt)
  • 80 dkg meggy

Elkészítése:

A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.

A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és fakanállal hozzákeverjük a habhoz.

Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel, és 180 fokon sütjük.