Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos kevert recept

Márványos kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 36 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • csipet só
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl tej
    • 36 dkg finomliszt
    • 8 g sütőpor
    • 4 dkg kakaópor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal, vajjal jó habosra keverjük robotgéppel kb 8 perc alatt.

    Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2/3 részét beleöntjük.

    Az 1/3 részhez hozzákeverjük a kakaóport és 1-2 ek tejjel hígítjuk. A tésztára csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval összevissza mintákat húzunk bele.

    190 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűrpóbát végezzünk!

    Langyosra hűtve porcukorral meghintjük és szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá