Marcipánkrémes cseppek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 120 g marcipán
- 20 dkg vaj
- 4 cl rumaroma
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.
A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.
Krém:
A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.
Összeállítás:
Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.
A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »