Marcipánkrémes cseppek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 120 g marcipán
- 20 dkg vaj
- 4 cl rumaroma
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.
A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.
Krém:
A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.
Összeállítás:
Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.
A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »