Marcipánkrémes cseppek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 120 g marcipán
- 20 dkg vaj
- 4 cl rumaroma
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.
A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.
Krém:
A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.
Összeállítás:
Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.
A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »