Marcipánkrémes cseppek recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 23 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 120 g marcipán
- 20 dkg vaj
- 4 cl rumaroma
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.
A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.
180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.
Krém:
A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.
Összeállítás:
Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.
A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.