Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcarponés Johanna szelet recept

Marcarponés Johanna szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 2,5 dl kefir
    • 1 ek kakaópor
    • 4 ek étolaj
    • csipet só

    Krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 2,5 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg mascarpone
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek fekete kávé
    • 1 ek zselatin
    • 1 dl víz
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 0,5 l habtejszín /én hulalát használtam, ezért a habfixálót kihagytam/
    • 2 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel. A fehérjét kemény habbá verjük.

    A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt.

    Egy közepes tepsit / 30 x 20 cm/ alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.

    A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a pudinghoz adjuk.

    A mascarponét alaposan elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, kávéval, majd a pudinghoz adjuk és alaposan elkeverjük.

    A tejszínt keményre verjük a habfixálóval.

    A pudingos krémet a tésztára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá