Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel. A fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt.
Egy közepes tepsit / 30 x 20 cm/ alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a pudinghoz adjuk.
A mascarponét alaposan elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, kávéval, majd a pudinghoz adjuk és alaposan elkeverjük.
A tejszínt keményre verjük a habfixálóval.
A pudingos krémet a tésztára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot.