Marcarponés Johanna szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2,5 dl kefir
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek étolaj
  • csipet só

Krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 2,5 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek fekete kávé
  • 1 ek zselatin
  • 1 dl víz
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 0,5 l habtejszín /én hulalát használtam, ezért a habfixálót kihagytam/
  • 2 cs habfixáló

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel. A fehérjét kemény habbá verjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt.

Egy közepes tepsit / 30 x 20 cm/ alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.

A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a pudinghoz adjuk.

A mascarponét alaposan elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, kávéval, majd a pudinghoz adjuk és alaposan elkeverjük.

A tejszínt keményre verjük a habfixálóval.

A pudingos krémet a tésztára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot.