Málnás-mascarponés brownie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Brownie:
- 155 g étcsokoládé (legalább 74 %-os. Én diétásat használtam)
- 155 g vaj
- 100 g kristálycukor vagy gyümölcscukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 85 g finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Mascarponés réteg:
- 450 g mascarpone
- 100 g cukor vagy gyümölcscukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Málnás réteg:
- 400 ml habtejszín
- 50 g porcukor vagy gyümölcscukor darálva
- 20 g étkezési zselatin
- 300 g málna összeturmixolva
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit.
Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe egyengetjük.
A mascarponés réteghez a tojásokat a kétfajta cukorral turmixgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és homogénre keverjük, végül rásimítjuk a csokis rétegre és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Hőlégkeveréses funkciónál elég a 165 fok és 30 perc sütési idő.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízzel a mikróban felmelegítjük, majd az előzőleg turmixolt málnához adjuk és a két fajta cukorral még összedolgozzuk. A kész krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Ha kihűlt a süti, elegyengetjük rajta a málnahabot. Néhány órát hűtőben pihentetjük.
Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínnel és málnával, de ez elhagyható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »