Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-mascarponés brownie recept

Málnás-mascarponés brownie
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Brownie:

    • 155 g étcsokoládé (legalább 74 %-os. Én diétásat használtam)
    • 155 g vaj
    • 100 g kristálycukor vagy gyümölcscukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 85 g finomliszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Mascarponés réteg:

    • 450 g mascarpone
    • 100 g cukor vagy gyümölcscukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Málnás réteg:

    • 400 ml habtejszín
    • 50 g porcukor vagy gyümölcscukor darálva
    • 20 g étkezési zselatin
    • 300 g málna összeturmixolva

    Elkészítése:

    A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit.

    Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe egyengetjük.

    A mascarponés réteghez a tojásokat a kétfajta cukorral turmixgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és homogénre keverjük, végül rásimítjuk a csokis rétegre és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Hőlégkeveréses funkciónál elég a 165 fok és 30 perc sütési idő.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízzel a mikróban felmelegítjük, majd az előzőleg turmixolt málnához adjuk és a két fajta cukorral még összedolgozzuk. A kész krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.

    Ha kihűlt a süti, elegyengetjük rajta a málnahabot. Néhány órát hűtőben pihentetjük.

    Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínnel és málnával, de ez elhagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá