Málnás-mascarponés brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Brownie:
- 155 g étcsokoládé (legalább 74 %-os. Én diétásat használtam)
- 155 g vaj
- 100 g kristálycukor vagy gyümölcscukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 85 g finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Mascarponés réteg:
- 450 g mascarpone
- 100 g cukor vagy gyümölcscukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Málnás réteg:
- 400 ml habtejszín
- 50 g porcukor vagy gyümölcscukor darálva
- 20 g étkezési zselatin
- 300 g málna összeturmixolva
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit.
Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe egyengetjük.
A mascarponés réteghez a tojásokat a kétfajta cukorral turmixgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és homogénre keverjük, végül rásimítjuk a csokis rétegre és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Hőlégkeveréses funkciónál elég a 165 fok és 30 perc sütési idő.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízzel a mikróban felmelegítjük, majd az előzőleg turmixolt málnához adjuk és a két fajta cukorral még összedolgozzuk. A kész krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
Ha kihűlt a süti, elegyengetjük rajta a málnahabot. Néhány órát hűtőben pihentetjük.
Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínnel és málnával, de ez elhagyható.