Málnás-mascarponés brownie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás-mascarponés brownie

Hozzávalók:
Brownie:

  • 155 g étcsokoládé (legalább 74 %-os. Én diétásat használtam)
  • 155 g vaj
  • 100 g kristálycukor vagy gyümölcscukor
  • 2 tojás
  • 85 g finomliszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Mascarponés réteg:

  • 450 g mascarpone
  • 100 g cukor vagy gyümölcscukor
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Málnás réteg:

  • 400 ml habtejszín
  • 50 g porcukor vagy gyümölcscukor darálva
  • 20 g étkezési zselatin
  • 300 g málna összeturmixolva

Elkészítése:

A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit.

Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe egyengetjük.

A mascarponés réteghez a tojásokat a kétfajta cukorral turmixgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és homogénre keverjük, végül rásimítjuk a csokis rétegre és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Hőlégkeveréses funkciónál elég a 165 fok és 30 perc sütési idő.

A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízzel a mikróban felmelegítjük, majd az előzőleg turmixolt málnához adjuk és a két fajta cukorral még összedolgozzuk. A kész krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.

Ha kihűlt a süti, elegyengetjük rajta a málnahabot. Néhány órát hűtőben pihentetjük.

Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínnel és málnával, de ez elhagyható.