Mákos szelet tejfölkrémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 8 dkg darált mák
- 14 dkg finomliszt
Krém:
- 2 tk zselatin
- 4 dl tejföl
- 5 dl habtejszín
- 1 citrom héja és leve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni.
A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és a levét, majd alaposan elkeverjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk. A tejfölkrémből keveset a zselatinhoz keverünk, majd az egészet visszaöntjük a krémhez és gyorsa mozdulatokkal beledolgozzuk. Hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.
A piskótát visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható sütikeretet teszünk köré és rásimítjuk a krémet, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük és ízlés szerint díszítjük (mi most tejszínhabbal és gyümölcsökkel).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »