Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos szelet tejfölkrémmel recept

Mákos szelet tejfölkrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 8 dkg darált mák
    • 14 dkg finomliszt

    Krém:

    • 2 tk zselatin
    • 4 dl tejföl
    • 5 dl habtejszín
    • 1 citrom héja és leve
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan.

    A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni.

    A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és a levét, majd alaposan elkeverjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk. A tejfölkrémből keveset a zselatinhoz keverünk, majd az egészet visszaöntjük a krémhez és gyorsa mozdulatokkal beledolgozzuk. Hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.

    A piskótát visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható sütikeretet teszünk köré és rásimítjuk a krémet, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap szeleteljük és ízlés szerint díszítjük (mi most tejszínhabbal és gyümölcsökkel).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá