Mákos szelet tejfölkrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 dkg darált mák
  • 14 dkg finomliszt

Krém:

  • 2 tk zselatin
  • 4 dl tejföl
  • 5 dl habtejszín
  • 1 citrom héja és leve
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni.

A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és a levét, majd alaposan elkeverjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk. A tejfölkrémből keveset a zselatinhoz keverünk, majd az egészet visszaöntjük a krémhez és gyorsa mozdulatokkal beledolgozzuk. Hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.

A piskótát visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható sütikeretet teszünk köré és rásimítjuk a krémet, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap szeleteljük és ízlés szerint díszítjük (mi most tejszínhabbal és gyümölcsökkel).