Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni.
A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és a levét, majd alaposan elkeverjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk. A tejfölkrémből keveset a zselatinhoz keverünk, majd az egészet visszaöntjük a krémhez és gyorsa mozdulatokkal beledolgozzuk. Hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.
A piskótát visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható sütikeretet teszünk köré és rásimítjuk a krémet, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük és ízlés szerint díszítjük (mi most tejszínhabbal és gyümölcsökkel).