Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos piskótatekercs citromos krémmel recept

Mákos piskótatekercs citromos krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mákos piskótatekercshez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg liszt
    • 2 ek egész (darálatlan) mák
    • 2 ek forró víz
    • 1 tk vaníliaaroma

    Citromos krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük ki egy tányérra és hűtsük ki teljesen.

    Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.

    Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, a pörkölt mákot, majd kanalanként a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

    Ezután a lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)

    Egy gáztepsit (37*33 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát és egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen).

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és reszelt citromhéjat, majd keverjük jó habosra.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a citromos krémhez.

    A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krém több mint a felét, majd óvatosan tekerjük vissza.

    Ezután a maradék krémmel vonjuk be kívülről is a tésztát, majd ízlés szerint díszítsük citromkarikákkal.

    Tálalás előtt hagyjuk a megtöltött piskótát 1-2 órát a hűtőben állni, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Ezután ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá