Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    A mákos laphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg mák (darált)
    • 4 dkg finomliszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 2 ek rum (vagy aroma)

    A fehér laphoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dkg cukor
    • 6 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 ek rum (vagy aroma)

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 4 teáskanál vaníliaaroma
    • 2 ek zselatin
    • 2,5 dl habtejszín
    • 20 dkg fehér csokoládé

    A tetejére:

    • 2 dkg mák (kb 2 evőkanál)

    Elkészítése:

    A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük.

    A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk majd kb 25 perc alatt megsütjük 180 fokon. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

    A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 20×30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.

    Amíg a tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt kemény habbá verjük.
    A zselatint vízbe áztatjuk.

    3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.

    A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük.

    A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a sűrű krémhez keverjük. Kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.

    Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk darált mákkal.

    3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá