Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákkocka recept

Mákkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához vagy tepsihez:
    Tészta:

    • 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
    • 6 dkg vaj vagy margarin
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 60 ml hideg víz vagy tejszín

    Töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 2,5 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítő
    • 2 evőkanál cukormentes baracklekvár
    • 1 dl 30 %-os tejszínés 2 dl víz keveréke
    • egy fél citrom héja

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral, beledolgozzuk a kockára vágott vajat, majd hozzáadjuk a hideg vizet és gombóccá gyúrjuk. Félre tesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.

    A tejszín és a víz keverékét felforraljuk, addig a darált mákot elkeverjük az édesítőszerrel egy fém keverőtálban, hozzáadjuk a baracklekvárt, a citrom héjat és a tejszínnel leforrázzuk, majd alaposan elkeverjük. Egy kemény állagú tölteléket kapunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk a tésztát, a tölteléket a tetejére kenjük egyenletesen.

    180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.

    Sütés után porédesítőszerrel hintjük a tetejét még forrón. Miután kihűlt 16 szeletre vágva tálaljuk.

    Tipp:

    Az édesítőszer helyett 6 evőkanál cukor, a tejszín és a víz keveréke helyett 3 dl tej használható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá