Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához vagy tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, beledolgozzuk a kockára vágott vajat, majd hozzáadjuk a hideg vizet és gombóccá gyúrjuk. Félre tesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
A tejszín és a víz keverékét felforraljuk, addig a darált mákot elkeverjük az édesítőszerrel egy fém keverőtálban, hozzáadjuk a baracklekvárt, a citrom héjat és a tejszínnel leforrázzuk, majd alaposan elkeverjük. Egy kemény állagú tölteléket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk a tésztát, a tölteléket a tetejére kenjük egyenletesen.
180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
Sütés után porédesítőszerrel hintjük a tetejét még forrón. Miután kihűlt 16 szeletre vágva tálaljuk.
Az édesítőszer helyett 6 evőkanál cukor, a tejszín és a víz keveréke helyett 3 dl tej használható.