Magyar szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1/2csomag sütőpor
- zöld ételfesték
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Meggyes réteghez:
- 40-50 dkg meggy
- cukor(ízlés szerint)
- 2 ek étkezési keményítő
- fahéj, rum
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.
Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)
A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.
Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.
A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).
A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.
Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.
Tepsiméret:
25×35 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










