Magyar szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1/2csomag sütőpor
- zöld ételfesték
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Meggyes réteghez:
- 40-50 dkg meggy
- cukor(ízlés szerint)
- 2 ek étkezési keményítő
- fahéj, rum
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.
Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)
A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.
Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.
A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).
A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.
Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.
Tepsiméret:
25×35 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










