Magyar szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1/2csomag sütőpor
- zöld ételfesték
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Meggyes réteghez:
- 40-50 dkg meggy
- cukor(ízlés szerint)
- 2 ek étkezési keményítő
- fahéj, rum
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.
Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)
A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.
Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.
A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).
A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.
Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.
Tepsiméret:
25×35 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »