Máglyarakás recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 6 kifli
- 3 dl
- 6 evőkanál porcukor
- 1,5 kg alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A szikkadt kifliket felkarikázunk.
Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifli szeletek mindkét oldalát belemártjuk.
Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifli szeletekre halmozzuk.
A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük.
Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz (180 fokon kb 20 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »