Máglyarakás recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 6 kifli
- 3 dl
- 6 evőkanál porcukor
- 1,5 kg alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A szikkadt kifliket felkarikázunk.
Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifli szeletek mindkét oldalát belemártjuk.
Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifli szeletekre halmozzuk.
A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük.
Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz (180 fokon kb 20 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »