Madártej tekercs recept

Elkészítése:
Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből.
A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel és feltekerjük.
Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »