Madártej szelet recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 13 ek liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 4 dl tejszín
- étcsokoládé (díszítés)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek cukorral kemény habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverünk 1 tk sütőport és óvatosan a kemény habhoz forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben (170 fok) megsütjük.
A krémhez a 8 tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet és 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben csomómentesre elkeverünk. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egészet a kihűlt tésztára rásimítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »