Madártej szelet recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 13 ek liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 4 dl tejszín
- étcsokoládé (díszítés)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek cukorral kemény habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverünk 1 tk sütőport és óvatosan a kemény habhoz forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben (170 fok) megsütjük.
A krémhez a 8 tojássárgáját, 4 ek cukrot, 5 ek lisztet és 2 ek vaníliás cukrot 4 dl tejben csomómentesre elkeverünk. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Az egészet a kihűlt tésztára rásimítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »