Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lido szelet recept

Lido szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a fehér tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 ek étolaj

    Hozzávalók a barna tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 ek kakaó
    • 2 ek étolaj

    Párizsi krém:

    • 15 dkg cukor
    • 7 dkg kakaó
    • 2 dl tejszín
    • 20 dkg margarin

    Vaníliakrém:

    • 1 cs. vaníliaízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin

    Tojáshab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük.

    A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, ezután a kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.

    A vanília krémhez a pudingport a tojások sárgájával és a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

    A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött jó kemény habosra főzzük.

    A fehér tésztára rákenjük a párizsi krémet, annak tetejére a vaníliakrémet, majd rátesszük a barna tésztát. Ezután rákenjük a felvert tojáshabot. A tetejére csokoládét reszelünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá